Propuneri scheme amplificatoare Push-Pull

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Ar fi interesant de a folosi defazorul parafaza pt a conduce lampi de genul el34 kt88, toata treaba e ca acest defazor are impedanta cam mare de ieșire dar asta nu ar fi un motiv de oprire se mai adaugă un etaj și se rezolva,cred. :-D
Ma bag la asa ceva atât timp cât nu e ceva care e pe toate gardurile, nu am chef sa fac tot schemele clasice pe care toată lumea le face, astea merg pentru cei care vor sa meargă la sigur. Un exemplu mai jos de ce ar fi interesant, etajul final nu neapărat în mod trioda și nici cu catod feedback (acesta din urma îmi surâde ideia :) )
EL34_triode_pp.jpg
EL34_triode_pp.jpg (76.43 KiB) Vizualizat de 2641 ori
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

Fişiere ataşate
IMG_20201124_090018.jpg
IMG_20201124_090018.jpg (1.66 MiB) Vizualizat de 2624 ori
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 540 ori
A fost apreciat de: 207 ori

DANO scrie: Mar Noi 24, 2020 2:23 pm Acuma nush ce vrei și tu pana la urma, trebuie sa te hotărăști.
Schema de la Studer e interesanta si nu tin minte sa fi facut vreun amplif asemanator, as realiza un astfel de amplificator.
Acesti utilizatori au apreciat autorul addybiru pentru postare:
hpavictor (Mar Noi 24, 2020 3:43 pm)
Rating: 16.67%
Forum Hobby-Electronics
DANO

La un simplu search pe gogu am văzut ca pe elforum a fost dezbătut defazorul asta, uni îl lauda alți nu, mmm nush ce sa zic. Nefiind foarte stufoasa schema ai putea sa faci un montaj de proba și sa vezi ce rezulte obții și tu și după dacă e poate ii facem o placă. Zic asta fiindcă ai trafurile și bănuiesc ca ai un ef80 pe acasă iar de ecc83 nici nu mai pun problema.
addybiru
Mod global
Mod global

DANO scrie: Mar Noi 24, 2020 3:53 pm La un simplu search pe gogu am văzut ca pe elforum a fost dezbătut defazorul asta, uni îl lauda alți nu, mmm nush ce sa zic. Nefiind foarte stufoasa schema ai putea sa faci un montaj de proba și sa vezi ce rezulte obții și tu și după dacă e poate ii facem o placă. Zic asta fiindcă ai trafurile și bănuiesc ca ai un ef80 pe acasă iar de ecc83 nici nu mai pun problema.
Dap, am doua EF80 si destule ECC83...pana ajunge carcasa pt ampliful Concertina, am timp sa realizez practic si schema de mai sus; acuma pcb-ul nu o fi cine stie ce, nu am decat placi single layer, poate rezolv cumva sa nu existe strapuri si alte minuni. Sa vad ce reusesc sa fac, sursa nu mai trebuie, o pot folosi pe aia de la Concertina, poate zilele astea ma pun la treaba.
Forum Hobby-Electronics
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

Etajul cu EF80 se poate înlocui cu ECC83, 6H2P, 6H1P,ECC81, este doar amplificator de semnal, așa se poate face și economie de un tub.
Eu nu sun prieten cu acest defazor, îl consider peste catodină dar sub alte scheme de defazoare.
Am pus schema doar pentru voi.
DANO

Ai zis de ca iti place defazorul parafaza, uite o schema de la Quad II, foloseste 2 pentode la defazare care pot fi EF86, EF80, EF184
Varianta de mai jos la etajul final foloseste bias dianamic,
http://www.turneraudio.com.au/quad2powerampmods.html
Quad-II-2010-shtA-6BX6-KT88.gif
Quad-II-2010-shtA-6BX6-KT88.gif (29.61 KiB) Vizualizat de 2686 ori
DANO

addybiru scrie: Mar Noi 24, 2020 4:01 pm
DANO scrie: Mar Noi 24, 2020 3:53 pm La un simplu search pe gogu am văzut ca pe elforum a fost dezbătut defazorul asta, uni îl lauda alți nu, mmm nush ce sa zic. Nefiind foarte stufoasa schema ai putea sa faci un montaj de proba și sa vezi ce rezulte obții și tu și după dacă e poate ii facem o placă. Zic asta fiindcă ai trafurile și bănuiesc ca ai un ef80 pe acasă iar de ecc83 nici nu mai pun problema.
Dap, am doua EF80 si destule ECC83...pana ajunge carcasa pt ampliful Concertina, am timp sa realizez practic si schema de mai sus; acuma pcb-ul nu o fi cine stie ce, nu am decat placi single layer, poate rezolv cumva sa nu existe strapuri si alte minuni. Sa vad ce reusesc sa fac, sursa nu mai trebuie, o pot folosi pe aia de la Concertina, poate zilele astea ma pun la treaba.
Pur si simplu realizeaza montajul in aer, nu ii mai fa nici o placa. Doar sa faci un test si sa vezi ce performante obtii cu el
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 511 ori

De obicei nu am nimic de spus în domeniul amplificatoarelor cu lămpi 🙈🙉🙊 , dar de data asta îmi calc pe suflet și fac o excepție de la regulă .
Există și scheme altfel ...
Vă prezint o schemă " cumva " diferită față de cele cunoscute vouă , prezintă performante audio absolut deosebite .
Spor la studiu !
Fişiere ataşate
Acrosound-st-20-DC-coupled.png
Acrosound-st-20-DC-coupled.png (72.61 KiB) Vizualizat de 2647 ori
Acesti utilizatori au apreciat autorul hpavictor pentru postare:
addybiru (Joi Noi 26, 2020 10:24 am)
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
addybiru
Mod global
Mod global

Mersi fain pt schema, de realizat practic zilele astea, voi reveni cu detalii.
Acesti utilizatori au apreciat autorul addybiru pentru postare:
hpavictor (Joi Noi 26, 2020 10:58 am)
Forum Hobby-Electronics
Scrie răspuns