Amplificator Push-Pull VD2018

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

Scrie răspuns
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 540 ori
A fost apreciat de: 207 ori

Chiar ma gandeam ieri la proiectul asta, VD2018...si as face un set de placi acasa dar pe la anul si daca imi da voie Don Petrisor sa ma folosesc de layout-ul lui; Asta daca nu face @DANO un proiect si niste seturi la fabrica. Imi place ca se pot folosi mai multe configuratii pt etajul final si am vazut ca performantele sunt foarte bune.
Forum Hobby-Electronics
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

addybiru scrie: Mar Noi 24, 2020 9:13 am Chiar ma gandeam ieri la proiectul asta, VD2018...si as face un set de placi acasa dar pe la anul si daca imi da voie Don Petrisor sa ma folosesc de layout-ul lui; Asta daca nu face @DANO un proiect si niste seturi la fabrica. Imi place ca se pot folosi mai multe configuratii pt etajul final si am vazut ca performantele sunt foarte bune.
Schema și cablajele imprimate sunt astfel concepute încât să poți configura o mulțime de amplificatoare.
După schemă se pot face alte cablaje imprimate.

Doar ca exemplificare, să nu se considere reclama
https://www.audioweb.ro/amplificator-pp ... tralinear/
https://www.audioweb.ro/pp-clas-ab/
DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

addybiru scrie: Mar Noi 24, 2020 9:13 am Chiar ma gandeam ieri la proiectul asta, VD2018...si as face un set de placi acasa dar pe la anul si daca imi da voie Don Petrisor sa ma folosesc de layout-ul lui; Asta daca nu face @DANO un proiect si niste seturi la fabrica. Imi place ca se pot folosi mai multe configuratii pt etajul final si am vazut ca performantele sunt foarte bune.
Pai construiește și VD2018, pana o sa fac eu placa mai este, oricum ceea ce as face eu trebuie testat înainte și după făcuta placa, la lume de obicei trebuie totul la sigur și eu nu am timpul necesar pt a face teste doar ca să vând 10placi, dacă aveți o schema care doriți pot sa va proiectez placa dar nu de dragul de a proiecta.
Schema de la Studer e interesata, sunt curios acel defazor ce performante are
addybiru
Mod global
Mod global

Aveam o "clona" de VD2018 desenata in Sprint Layout la scurt timp dupa ce s-a finalizat cablajul...nu am finalizat-o si nu am facut-o publica din pricina copyright si a altor "chestii" dar nu cred ca se supara nimeni daca desenez una similara, pt uz DIY.
Forum Hobby-Electronics
DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Acuma nush ce vrei și tu pana la urma, trebuie sa te hotărăști.
addybiru
Mod global
Mod global

Asta e varianta de VD2018 mai nasoala pe care am inceput-o acum un an si ceva, vroiam sa fac versiunea cu negativare fixa.
Fişiere ataşate
VD2018.png
VD2018.png (126.66 KiB) Vizualizat de 3751 ori
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

Azi am avut putin timp asa ca am mai lucrat la cablaj...daca cumva este o problema si incalc niste drepturi de autor, voi sterge proiectul, as vrea totusi sa-l fac pt mine, nici vorba de cablaje la fabrica si as vrea sa fie primul proiect pt anul viitor...intr-un fel, parca nu as pune Hammond-urile pe Concertina, mai bine le voi folosi la acesta.
Fişiere ataşate
vd2018-2.png
vd2018-2.png (150.59 KiB) Vizualizat de 3727 ori
Forum Hobby-Electronics
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

Schema desenată de mine este la liber, despre cablaj vorbește cu Don Petru.
TR2 pune multitura.
addybiru
Mod global
Mod global

Bun, pun TR2 multitura si il voi aborda pe Donute Petrisor in privat, poate imi da voie sa ma folosesc de layout-ul lui...alte sugestii mai sunt? In legatura cu cablajul de mai sus, ideea e ca vreau sa-l fac cu negativare fixa, UL, tuburi ECC82,83 si finale 6P3C; valorile le-am gasit in documentatie, pentru aceasta varianta.
LE: Am discutat cu autorul pcb-ului si ma pot folosi de layout-ul original VD2018, ii multumesc pentru aprobare.
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

La varianta asta am ajuns aseara, am pus TR2 multitura, am trecut valorile componentelor si am mai jonglat putin cu layout-ul...Am parcurs subiectul de pe Tehnium Azi, cred ca am ales bine valorile, desi varianta mea nu e chiar printre cele prezentate acolo: negativare fixa, UL, 6k6, ECC82-83, finale 6P3C (E), alimentare 450V.
Fişiere ataşate
vd2018-3.png
vd2018-3.png (175.36 KiB) Vizualizat de 3912 ori
Forum Hobby-Electronics
Scrie răspuns