Buna ziua!
Am cateva tuburi (6N1P, 6N2P, 6P6S, 6F6S, EL84, ECC83, EL34, 6P3S si altele...), as vrea sa stiu ce emisie au fiecare.
Imi puteti recomanda o schema pentru un catometru in regim homemade ?
Va multumesc!
Catometru
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
Am montat soclurile pe carcasa.
Cam asa arata...
Mufa acea roșie tip banana va fi pentru conectarea anodului tuburilor cu soclul magnoval, bineinteles si pentru tuburi cu soclul octal care au anodul in cap.
Instrumentul de masura cu ac din imagine este mai mult pentru a se face o idee despre cum va arata...
O sa caut un miliampermetru cu scala de la 0 la 100mA, momentan nu am gasit.
Cam asa arata...
Mufa acea roșie tip banana va fi pentru conectarea anodului tuburilor cu soclul magnoval, bineinteles si pentru tuburi cu soclul octal care au anodul in cap.
Instrumentul de masura cu ac din imagine este mai mult pentru a se face o idee despre cum va arata...
O sa caut un miliampermetru cu scala de la 0 la 100mA, momentan nu am gasit.
- Acesti utilizatori au apreciat autorul Rares Alexa pentru postare:
- addybiru (Lun Feb 15, 2021 7:06 am)
- Rating: 16.67%
Am montat un ampermetru pentru a sti consumul filamentului de la tubul testat.
Am montat niste banane:
- cele 4 rosii vor fi folosite pentru a lega exterior 2 multimetre digitale pe functia de ampermetru - masurare curent anod si G2.
- cele 2 negre (una minusul de la sursa de negativare si cealaltă GND-surselor de alimentare Ua si G2. Acesta este traful de alimentare. Urmeaza sa mai montez potentiometrii...
Am montat niste banane:
- cele 4 rosii vor fi folosite pentru a lega exterior 2 multimetre digitale pe functia de ampermetru - masurare curent anod si G2.
- cele 2 negre (una minusul de la sursa de negativare si cealaltă GND-surselor de alimentare Ua si G2. Acesta este traful de alimentare. Urmeaza sa mai montez potentiometrii...
- Acesti utilizatori au apreciat autorul Rares Alexa pentru postare:
- addybiru (Vin Feb 19, 2021 9:54 pm)
- Rating: 16.67%
Daca vrei sa folosesti pentru alimentare schema cu LM317 sa fii atent la parametrul(Vi-Vo) asta din datasheet, aceasta schema ca sa lucreze normal si sa nu se defecteze regulatorul LM317 diferenta dintre intrare si iesire nu trebuie sa fie mai mare de max. 40V.