Am terminat eu montajul început de un colaborator.
Sursele de 350V și 310V sunt stabilizate și cu soft start, filamentele alimentate cu 12,6V stabilizati.
Pentru o funcționare corectă trebuiesc modificate câteva volori din ale unor componente, cu valorile trecute pe cablaj..... sunetul este...... nașpa, doar de curiozitate am făcut o probă și cu valorile de pe cablajul imprimat.
Fiind un preu care amplifică semnale mici, ar fi trebuit făcute câteva decuplări pe alimentate pe placa preului, masa trebuie să fie comună pentru ambele canale, nu dusă pentru fiecare canal în parte.
Schema ANZANI este cu ECC83, ECC81, ECC82
Pe schema după care este făcut cablajul imprimat..... trebuiesc modificate valorile unor rezistențe sau excluse rezistentele dacă se folosește ultimul etaj ca amplificator de semnal pentru alte surse de semnal.
Preamplificator phono MM Anzai
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
- Fişiere ataşate
-
- 1.jpg (128.22 KiB) Vizualizat de 1312 ori
-
- IMG_20210224_121108.jpg (1.94 MiB) Vizualizat de 1312 ori
-
- IMG_20210225_134202.jpg (3.23 MiB) Vizualizat de 1313 ori
-
- IMG_20210225_134158.jpg (2.54 MiB) Vizualizat de 1313 ori
-
- IMG_20210225_134155.jpg (3.73 MiB) Vizualizat de 1313 ori
-
- IMG_20210224_164300.jpg (3.37 MiB) Vizualizat de 1313 ori
-
- IMG_20210224_121115.jpg (4.12 MiB) Vizualizat de 1313 ori
- Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare:
- addybiru (Joi Feb 25, 2021 7:43 pm)
- Rating: 16.67%
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 540 ori
- A fost apreciat de: 207 ori
Am inceput si eu unul, in urma cu 2 ani cand s-a facut proiectul pe grupuri...am renuntat la el ca oricum nu aveam sursa de semnal; stiu ca au fost mai multe persoane care l-au finalizat, nu stiu daca dupa prima schema sau dupa a doua; mai era un modul cu corectie de ton, din ce imi aduc aminte.
Forum Hobby-Electronics
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Schema desenată cu negru este cea bună, cu ce este pe cablaj..... obții o dudă de sunet, poate o fi fost sunet simulataddybiru scrie: Joi Feb 25, 2021 7:45 pm Am inceput si eu unul, in urma cu 2 ani cand s-a facut proiectul pe grupuri...am renuntat la el ca oricum nu aveam sursa de semnal; stiu ca au fost mai multe persoane care l-au finalizat, nu stiu daca dupa prima schema sau dupa a doua; mai era un modul cu corectie de ton, din ce imi aduc aminte.
Din câte vad eu schema în negru are același valori ca și cele trecute pe placa, corecția RIAA are valorile din alta schemă, oricum la cei care au luat placile le-am zis ca la partea de corecție trebuie facute ajustări.
Iar în timp am descoperit ca ambele scheme au o mica buba, funcționează și cu ea dar dacă se rezolva aia se obțin performante mai bune, care e acea buba ar trebui sa o știi Viorele dar ma tem ca habar nu ai.
La cum abordezi tu treaba cu valorile cam ipocrit, spus frumos.
Aaa cine vrea sa mai realizeze acest preamplificator își poate comanda placile direct de aicea https://www.pcbway.com/project/sharepro ... eborn.html
și poate lipi componente cu ce valori dorește.
Așteptam o schema completa de la Viorel cu volori corecte la toate componentele inclusiv corecția RIAA, la urma urmei asta e rolul acestui forum nu doar promovare de produse
Iar în timp am descoperit ca ambele scheme au o mica buba, funcționează și cu ea dar dacă se rezolva aia se obțin performante mai bune, care e acea buba ar trebui sa o știi Viorele dar ma tem ca habar nu ai.
La cum abordezi tu treaba cu valorile cam ipocrit, spus frumos.
Aaa cine vrea sa mai realizeze acest preamplificator își poate comanda placile direct de aicea https://www.pcbway.com/project/sharepro ... eborn.html
și poate lipi componente cu ce valori dorește.
Așteptam o schema completa de la Viorel cu volori corecte la toate componentele inclusiv corecția RIAA, la urma urmei asta e rolul acestui forum nu doar promovare de produse
- VIOTUBEAMP
- Moderator

VIOTUBEAMP scrie: Joi Feb 25, 2021 7:06 pm Am terminat eu montajul început de un colaborator.
Sursele de 350V și 310V sunt stabilizate și cu soft start, filamentele alimentate cu 12,6V stabilizati.
Pentru o funcționare corectă trebuiesc modificate câteva volori din ale unor componente, cu valorile trecute pe cablaj..... sunetul este...... nașpa, doar de curiozitate am făcut o probă și cu valorile de pe cablajul imprimat.
Fiind un preu care amplifică semnale mici, ar fi trebuit făcute câteva decuplări pe alimentate pe placa preului, masa trebuie să fie comună pentru ambele canale, nu dusă pentru fiecare canal în parte.
Schema ANZANI este cu ECC83, ECC81, ECC82
Pe schema după care este făcut cablajul imprimat..... trebuiesc modificate valorile unor rezistențe sau excluse rezistentele dacă se folosește ultimul etaj ca amplificator de semnal pentru alte surse de semnal.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20210227_073553.jpg (2.84 MiB) Vizualizat de 1276 ori
- Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare:
- addybiru (Sâm Feb 27, 2021 12:14 pm)
- Rating: 16.67%