Corector de ton cu 3 benzi
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 540 ori
- A fost apreciat de: 207 ori
Salutari, in cautarea unei scheme de corector de ton, m-am oprit la varianta din poza si de la inceputul lunii am avut timp suficient sa incropesc un cablaj, in varianta stereo, a schemei cu pricina; voi face o varianta de test si, daca totul e in regula, voi da in lucru cateva placi la JLCPCB, prin aprilie. Daca mai e cineva de aici interesat, sa posteze si il voi trece pe lista. Plata se va face in avans si voi strange banii cu o saptamana inainte de a da comanda la fabrica.
- Fişiere ataşate
-
- 3bandTC.png (137.89 KiB) Vizualizat de 2511 ori
-
- Capture2.JPG.871206aaab2c45c84b7aa289fc8787a6.jpg (55.26 KiB) Vizualizat de 2511 ori
Forum Hobby-Electronics
Dupa cum stii eu vreau o placuta cu acest corector de ton , cu ceva ani in urma am construit un amplificator in clasa D de 2 x 500 W, alimentare cu o sursa in comutatie si am in cap sa le pun in doua cutii separate pe care le-am construit eu anul trecut . Ideea este ca vreau sa vad cum se "pupa " cele doua monaje .
Daca vreti sa pun schemele de la amplificator si de la sursa o fac cu drag ( numai daca prezinta interes ) .
Daca vreti sa pun schemele de la amplificator si de la sursa o fac cu drag ( numai daca prezinta interes ) .
- addybiru
- Mod global

Da, ati scris pe grup si tot acolo am strans cateva cereri deci probabil vor fi peste 20 de placi in total; o sa fac zilele astea varianta de proba si daca nu sunt probleme si sunt multumit de rezultate, trec la comanda efectiva. Sursele nu vor fi incluse asadar puteti folosi ce sursa doriti, inclusiv din cele cu comutatie daca sunt bine construite. Puteti posta oricand scheme, inclusiv cele enumerate mai sus.Dumitrache scrie: Mie Mar 24, 2021 7:37 pm Dupa cum stii eu vreau o placuta cu acest corector de ton , cu ceva ani in urma am construit un amplificator in clasa D de 2 x 500 W, alimentare cu o sursa in comutatie si am in cap sa le pun in doua cutii separate pe care le-am construit eu anul trecut . Ideea este ca vreau sa vad cum se "pupa " cele doua monaje .
Forum Hobby-Electronics
- vidax
- Membru

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 8 ori
Am construit si eu un preamplificator corector dupa aceasta schema. Cablajul l-am luat de aici:
https://www.audioamp.eu/pcb-3-band-prea ... ss-treble/
Necesita o singura modificare, introducerea unui condensator la reglajul de medii. Am folosit si un kit de telecomanda pentru standby, selector de intrari, volum motorizat. Cu el atac doua monoblocuri cu 6P14P. Am introdus si functia DIRECT, semnalul trece necorectat, ocoleste corectorul de ton. Le folosesc de mult timp si sunt multumit de rezultate. Am incercat diferite tipuri de lampi, timbrul sonor se schimba de fiecare data, momentan am 12AU7 ElectroHarmonix si 12AX7 JJ Electronics.
https://www.audioamp.eu/pcb-3-band-prea ... ss-treble/
Necesita o singura modificare, introducerea unui condensator la reglajul de medii. Am folosit si un kit de telecomanda pentru standby, selector de intrari, volum motorizat. Cu el atac doua monoblocuri cu 6P14P. Am introdus si functia DIRECT, semnalul trece necorectat, ocoleste corectorul de ton. Le folosesc de mult timp si sunt multumit de rezultate. Am incercat diferite tipuri de lampi, timbrul sonor se schimba de fiecare data, momentan am 12AU7 ElectroHarmonix si 12AX7 JJ Electronics.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_6907.JPG (3.61 MiB) Vizualizat de 2405 ori
-
- IMG_6904.JPG (3.26 MiB) Vizualizat de 2405 ori
-
- IMG_6902.JPG (3.38 MiB) Vizualizat de 2405 ori
- addybiru
- Mod global

Imi place foarte mult cum a iesit varianta dvs de corector; cam asa as vrea si eu sa-l fac, poate niste butoane mai mari si tot cu functia de bypass. Imi puteti spune unde ati gasit carcasele acelea? Sunt din comert sau din alta sursa? Multumesc anticipat, o zi faina.
Forum Hobby-Electronics
Cu riscul de a fi taxat off-topic, trebuie sa scriu urmatoarele:
D-le Vidax, felicitari ! Mi se pare o realizare diy remarcabila.
(Si mi se cam face rusine de tot ceea ce am facut pana acum din pdv al aspectului si finisajului ...)
Va rog sa mai postati cateva poze, si cu spatele, si cu interiorul aparatelor.
Cum si unde ati realizat inscriptionarea panourilor frontale ?
Poate faceti un topic in care sa prezentati detaliat aparatele.
D-le Vidax, felicitari ! Mi se pare o realizare diy remarcabila.
(Si mi se cam face rusine de tot ceea ce am facut pana acum din pdv al aspectului si finisajului ...)
Va rog sa mai postati cateva poze, si cu spatele, si cu interiorul aparatelor.
Cum si unde ati realizat inscriptionarea panourilor frontale ?
Poate faceti un topic in care sa prezentati detaliat aparatele.
- addybiru
- Mod global

Nu e cazul de offtopic si nu strica cateva poze si cu interiorul, panourile sunt si ele reusite, una peste alta e o realizare remarcabila, felicitarile mele 
Forum Hobby-Electronics