Un amp SE cu un cablaj imprimat de groază, negativarea se face cu tensiune negativă, un tub final a rămas "in aer cu G1", de ce? Pentru că în câteva zone trecerile dintre traseele cablajului imprimat...... au dispărut , se vede pe placă cum a apărut un oxid care a dizolvat pur și simplu trecerile care fac legătura între trasee de pe fețele cablajului imprimat.
Am verificat cu un ohmetru toate traseele și unde am gasit treceri am lipit conductori între cele două fețe ale cablajului.
Chinezul producător a fost maxim cu cele două KT88 Telefunken.
FATMAN ITUBE 202
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20220128_160516.jpg (2.9 MiB) Vizualizat de 1881 ori
-
- IMG_20220128_155936.jpg (2.75 MiB) Vizualizat de 1881 ori
-
- IMG_20220128_155823.jpg (3.77 MiB) Vizualizat de 1881 ori
-
- IMG_20220128_125028.jpg (1.45 MiB) Vizualizat de 1881 ori
-
- IMG_20220128_123506.jpg (2.13 MiB) Vizualizat de 1881 ori
-
- IMG_20220128_125336.jpg (1.9 MiB) Vizualizat de 1881 ori
-
- IMG_20220128_123413.jpg (2.2 MiB) Vizualizat de 1881 ori
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 540 ori
- A fost apreciat de: 207 ori
Din cate stiu, "firma" TFK mai face tuburi, productie noua dar in orice caz, nu mai are nicio treaba cu cea veche, din auzite tuburile ar fi produse de JJ si rebranduite de Telefunken Elektroakustik care are sediul prin state. Ma uitam la ei, au si KT88 dar arata diferit de cele din poza, https://www.telefunken-elektroakustik.c ... ct/kt88-tk
Forum Hobby-Electronics
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Cunosc istoria actualelor tuburi Telefunken, China!
In wk am fost la munte și în cameră aveam un TV Telefunken..... made in China..
In wk am fost la munte și în cameră aveam un TV Telefunken..... made in China..
- Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare:
- addybiru (Lun Ian 31, 2022 1:47 pm)
- Rating: 16.67%
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
Daca ar fi dupa mine, Grundig, Telefunken si Akai, plus alte firme mari, care nu mai exista, ar trebui interzise pe piata, macar in U.E. pt. imagine neloială....profita de renumele unor firme care nu mai au nicio treaba cu ce se face acum...dar cu siguranta fostii proprietari/patroni incaseaza sume frumoase din drepturi de autor...sau le-au vandut pe sume frumoase...si eu am avut un TV AKAI, de fapt un sasiu de Vestel oarecare, destul de bun, dar cu nimic mai presus ca o firma oarecare, gen Vortex, Horizon, Ivory, pe care cei trecuti de 60 de ani le evita "ca nu-s de firma"...
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Multe firme au vândut numele sau anumite divizii unor fonduri de investiții, este afacere și nu ai cum să interzici asta.
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Sunt pe cateva grupuri fb cu profil vintage, mă distrează maxim discuțiile despre mărci care au fost un nume în industria electronică dar..... au dispărut, au dat filament sau fac fierbătoare de apă, nu mai pot eu că Akai acum găsești pe incinte din plastic sau că am acasă o cana pentru apă caldă Kenwood..... asta este viața, chiar dacă au vândut numele...... au băgat bani în buzunar, aum au apărut alte mărci..... care vor muri sau nu.....
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
MDa, poate ar fi interesant sa facem candva un topic cu nume de firme care mai sunt ce au fost, versus firme care si-au vandut sufletul...
https://www.soundseller.com/products/fa ... -brand-new
Specificatiile sunt interesante, dar mi se par un pic exagerate...0.1% la 20W? Ce parere ai de amplificator? Chiar daca nu cred ce scrie acolo, cu 2 X KT88 nu poate suna rau daca e bine facut...ai ceva masuratori si o schema? Observ ca au o obsesie chinezii cu 6N3P, totusi mi se pare ciudat ca altii nu o prea folosesc...si eu am facut acum niste ani un amplif cu varianta URSS si suna foarte bine...sau cel putin pot sa zic ca nu suna mai rau ca un ECC81 cu care incercasem initial sa fac etajul de atac pt. un 6P3S...apoi am "furat" etajul din schema unui Yarland cu EL34-SE.
https://www.soundseller.com/products/fa ... -brand-new
Specificatiile sunt interesante, dar mi se par un pic exagerate...0.1% la 20W? Ce parere ai de amplificator? Chiar daca nu cred ce scrie acolo, cu 2 X KT88 nu poate suna rau daca e bine facut...ai ceva masuratori si o schema? Observ ca au o obsesie chinezii cu 6N3P, totusi mi se pare ciudat ca altii nu o prea folosesc...si eu am facut acum niste ani un amplif cu varianta URSS si suna foarte bine...sau cel putin pot sa zic ca nu suna mai rau ca un ECC81 cu care incercasem initial sa fac etajul de atac pt. un 6P3S...apoi am "furat" etajul din schema unui Yarland cu EL34-SE.
- VIOTUBEAMP
- Moderator

THD-ul ăla este pus să fie, nu se specifică la ce putere, foarte puține mărci declară THD la câteva puteri, din ce specificații am văzut eu.... doar americanii și japonezii.
6N3 folosesc pentru că probabil au multe pe stocuri.
6N3 folosesc pentru că probabil au multe pe stocuri.