Preamplificator de linie
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
Modulele acestui preamplificator sint finalizate, urmeaza asamblarea lor intr-o cutie
- Fişiere ataşate
-
- 20200615_191022.jpg (157.4 KiB) Vizualizat de 1821 ori
-
- 20200702_100638.jpg (151.73 KiB) Vizualizat de 1821 ori
-
- 20200702_100532.jpg (140.95 KiB) Vizualizat de 1821 ori
- Acesti utilizatori au apreciat autorul Popa Marius pentru postare (total 2):
- addybiru (Joi Iul 02, 2020 10:39 am) • kiwistefans (Mar Mai 04, 2021 7:57 pm)
- Rating: 33.33%
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 540 ori
- A fost apreciat de: 207 ori
Felicitari pentru realizare, imi place cum ati gandit-o si chiar arata intr-un mare fel
; asteptam poze cu produsul asamblat si un feedback din partea dumneavoastra. Chiar ieri am comandat 2 tuburi ECC88 Tunsgram si as face si eu acest preamplificator, daca am acordul dvs. Ma intereseaza si partea de VU-metru, e o abordare mai simpla fata de ce am facut eu si as vrea sa o realizez practic, am o parte din piese, inclusiv AO-urile
Forum Hobby-Electronics
Daca doriti sa construiti acest preamplificator, spor la lucru !
Am calculat atenuatorul de la intrarea SRPP cu pasi de 3 dB pina la -15dB in asa fel incat amplificarea de +16dB a preamplificatorului sa fie controlata mai bine
Am calculat atenuatorul de la intrarea SRPP cu pasi de 3 dB pina la -15dB in asa fel incat amplificarea de +16dB a preamplificatorului sa fie controlata mai bine
- Fişiere ataşate
-
- 20200702_170054.jpg (147.63 KiB) Vizualizat de 1785 ori
- addybiru (Joi Iul 02, 2020 6:48 pm) • kiwistefans (Mar Mai 04, 2021 7:57 pm)
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 511 ori
Lămpile Tungsram sunt cele mai puțin performante dintre lămpile europene ... asta ca să nu folosesc cuvinte cu conotație negativă .addybiru scrie: Joi Iul 02, 2020 10:48 am Felicitari pentru realizare, imi place cum ati gandit-o si chiar arata intr-un mare fel![]()
; asteptam poze cu produsul asamblat si un feedback din partea dumneavoastra. Chiar ieri am comandat 2 tuburi ECC88 Tunsgram si as face si eu acest preamplificator, daca am acordul dvs. Ma intereseaza si partea de VU-metru, e o abordare mai simpla fata de ce am facut eu si as vrea sa o realizez practic, am o parte din piese, inclusiv AO-urile
Vă recomand pe viitor să uitați definitiv de acesta marcă . In clasamentul meu , intra in categoria JJ sau chinezești .
Folosiți cu încredere lămpi sovietice sau redegiste !
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- addybiru
- Mod global

Nu stiu ce sa cred dar am folosit si in trecut tuburi Tunsgram si contrar parerii dvs, unii sustin ca sunt niste tuburi foarte bune. Am si acum pe partea de intrare la amplificatorul PP doua ECC83 Tungsram si sunt multumit de rezultate. Oricum, in afara de Tungsram, mai am si E88CC Valvo, Tesla, RFT...deci am de unde alege si nu sunt limitat doar la acele 2 tuburihpavictor scrie: Joi Iul 02, 2020 7:55 pm Lămpile Tungsram sunt cele mai puțin performante dintre lămpile europene ...
Forum Hobby-Electronics
Eu am mare incredere in tuburile Tungsram fiindca sant foarte fiabile si respecta datele de catalog , nu cred ca exista vreun motiv serios pentru a fi desconsiderate
- Acesti utilizatori au apreciat autorul Popa Marius pentru postare:
- addybiru (Joi Iul 02, 2020 8:41 pm)
- Rating: 16.67%
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 511 ori
Nu mă interesează să discut in contradictoriu .
Este un simplu sfat , pentru cei ce pot ține seama de el .
Fiecare este liber să procedeze după cum dorește , fiind în cunoștință de cauză .
Cât despre experiența mea personală cu E88CC , am folosit ( la nivel profesional ) la amplificatoarele RTV de antena colectivă , câteva sute .
Cele mai proaste erau Tungsram , cele mai bune erau RFT urmate de Tesla .
Nimeni de la service IEI nu dorea să folosească lămpi ungurești ...
Este un simplu sfat , pentru cei ce pot ține seama de el .
Fiecare este liber să procedeze după cum dorește , fiind în cunoștință de cauză .
Cât despre experiența mea personală cu E88CC , am folosit ( la nivel profesional ) la amplificatoarele RTV de antena colectivă , câteva sute .
Cele mai proaste erau Tungsram , cele mai bune erau RFT urmate de Tesla .
Nimeni de la service IEI nu dorea să folosească lămpi ungurești ...
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- addybiru
- Mod global

Legat de tuburile JJ, stiu ca Viorel Firtat a lucrat cu ele si din ce a relatat pe grupuri si forumuri, nu a avut o experienta prea buna cu ele, doar feedback-uri negative; poate il invita cineva pe forum sa ne povesteasca. Dintre tuburile fabricate in prezent, am lucrat doar cu Electro-harmonix si TAD, mai sunt si cele chinezesti care au preturi chiar bune, poate o sa iau cateva de test 
Forum Hobby-Electronics
Alimentarea SRPP-ului nu prezinta vreo dificultate insa pentru corectorul RIIA conditiile sant mult mai grele de acea am apelat la solutia unui multiplicator de capacitate cu un tranzistor de tip Darlington, iata schema
- Fişiere ataşate
-
- 20200703_120236.jpg (225.99 KiB) Vizualizat de 1726 ori
-
- 20200703_120211.jpg (139.97 KiB) Vizualizat de 1726 ori
- addybiru (Vin Iul 03, 2020 12:48 pm) • kiwistefans (Mar Mai 04, 2021 7:57 pm)
In progres :
- Fişiere ataşate
-
- 20200705_131946.jpg (164.52 KiB) Vizualizat de 1687 ori
-
- 20200705_131923.jpg (175.74 KiB) Vizualizat de 1687 ori