SE cu EL34 si 6N1P

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Cred ca pt o buna socializare sau cum vreți sa o numiți ar fi bine sa lasam deoparte disputele și denigrarile ce au fost prin alte parti sau sa fie duse tot acolo unde au început, vreau sa evitam instigarile sau dam unele motive de a începe discuții inutile de asta e bine sa rămânem la discuții strict la subiect.
Acesti utilizatori au apreciat autorul DANO pentru postare (total 2):
addybiru (Lun Iun 08, 2020 10:01 pm) • k3nou (Lun Iun 08, 2020 11:10 pm)
Rating: 33.33%
Petru
Membru
Membru
A apreciat de: 15 ori
A fost apreciat de: 17 ori

Multumesc, @Olimpiu !

Sunt convins ca ambele scheme functioneaza, insa eu sunt obligat sa iau piesele pentru cea la care e facut cablajul, in catodul lui 6N1P sunt diferente de la o schema la cealalta si nu vreau sa fac modificari la cablaj, ampliful este pentru Ciprian Ungureanu.
DANO

Petru scrie: Mie Iun 10, 2020 7:38 am Sunt convins ca ambele scheme functioneaza, insa eu sunt obligat sa iau piesele pentru cea la care e facut cablajul, in catodul lui 6N1P sunt diferente de la o schema la cealalta si nu vreau sa fac modificari la cablaj, ampliful este pentru Ciprian Ungureanu.
schema cu un singur rezistor de 150R se poate adapta foarte usor la cea cu 2 rezistori in serie
-din doi rezistori: unu de 100R(cel dinspre catod, puneti in paralel cu el si condensatorul de decuplare) si 51R cel dinspre gnd.
-un rezistor de 150R in paralel cu condensatorul si puneti in scurt rezistorul dinspre ground(folositi un terminal taiat de la alt rezistor)
Olimpiu

Cred ca nu gresesc daca voi posta aici transformatoarele pentru colegul @carageae ,schema SE cu EL34 la care am prevazut si o priza UL de 43% in cazul cand se va dori abordarea unei scheme in configuratie UL.Dupa metoda Bereschin am testat aceste transformatoare SE la un curent de mers in gol de 80mA si o putere de -3dB din Ps,adica la 4W,rezultatele le puteti studia si dv in pozele de mai jos:
- testul SQW a fost facut la 10Khz si 30Hz
- testul sinus a fost facut la 20Khz,2Khz,200Hz,20Hz
- inductanta de scapari la Izero=80mA (in ppoza 36.6mH la 10Khz)
- inductanta La pentru Izero=0mA(44.3H la 100Hz/5mA) ,pentru un curent de Ia=80mA,inductanta este de 27H la 100Hz/5mA.

...personal cred ca raspunsul acestor transformatoare este foarte bun.Constructia a fost facuta pe un Mix de tole 50%/50% cu B=1.9T si B=1T in asa fel incat sa "intarzii" cat mai mult momentul saturatiei miezului,adica spre un curent de 120mA(dc):
Fişiere ataşate
9  SQW 10KHz.jpg
9 SQW 10KHz.jpg (155.88 KiB) Vizualizat de 2042 ori
8  SQW 30Hz.jpg
8 SQW 30Hz.jpg (141.16 KiB) Vizualizat de 2042 ori
7  20KHz SINUS.jpg
7 20KHz SINUS.jpg (164.07 KiB) Vizualizat de 2042 ori
6  2000Hz SINUS.jpg
6 2000Hz SINUS.jpg (167.95 KiB) Vizualizat de 2042 ori
5  200Hz SINUS.jpg
5 200Hz SINUS.jpg (167.71 KiB) Vizualizat de 2042 ori
4  20Hz SINUS.jpg
4 20Hz SINUS.jpg (137.72 KiB) Vizualizat de 2042 ori
3 INDUCTANTA DE SCAPARI.jpg
3 INDUCTANTA DE SCAPARI.jpg (141.28 KiB) Vizualizat de 2042 ori
2 INDUCTANTA.jpg
2 INDUCTANTA.jpg (165.88 KiB) Vizualizat de 2042 ori
1 POZA.jpg
1 POZA.jpg (179.52 KiB) Vizualizat de 2042 ori
Acesti utilizatori au apreciat autorul Olimpiu pentru postare (total 2):
addybiru (Mie Iul 08, 2020 7:40 pm) • carageae (Joi Iul 09, 2020 2:44 am)
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

Multumesc, arata bine si sunt convins ca suna bine.
Da, ma tenteaza o varianta de ultraliniar cu EL34...mai exact schema atasata....voi posta cat de curand o traducere a celor doua scheme ale lui Claus Byrith, PP si SE-UL cu EL34. Articolele se gasesc in engleza pe site-ul Lundahl...o sa fac o traducere manuala, cu google translate se pierde uneori sensul exact al frazei. Nu stiu daca e 100% ok tot ce scrie acolo, dar ca formulare, pentru mine, e un model ce ar trebui urmat de multi care prezinta scheme, poate si mai bune, dar fara sa spuna mare lucru despre ele. Eu voi folosi pt. ECC83 un echivalent american extrem de interesant....sper sa reusesc sa fac asta inainte de a (re)incepe scolile - daca vor mai reincepe...
Fişiere ataşate
cb_seamp.jpg
cb_seamp.jpg (116.85 KiB) Vizualizat de 2025 ori
Acesti utilizatori au apreciat autorul carageae pentru postare:
addybiru (Joi Iul 09, 2020 10:25 am)
Rating: 16.67%
Olimpiu

Se "legendeaza" in lumea "masuracilor",adica cei care sunt extrem de exigenti in ceea ce priveste masuratorile ca daca un amplificator masoara bine atunci se va auzi si foarte bine,eu ma cam indoiesc de asa ceva intrucat pot spune ca exista amplificatoare cu SS cu un THD si IMD incredibil de bune adica de ordinul a 0.0001%,o viteza de raspuns excelenta,o banda de frecventa care incepe de la DC pana la ordinul Mhz....,in acest caz,de ce mai cautam sa construim amplificatoare cu tuburi,amplificatoare care niciodata nu vor atinge performantele celor cu SS si daca le vor atinge ,vor suna exact ca cele cu SS !?
Sunt prieten foarte bun cu un constructor de amplificatoare de la noi din Romania care vinde (si vinde,nu se joaca!!!) astfel de dispozitive numai celor cu urechi absolut educate .In urma cu cativa ani (2 ani) l-am rugat ca dupa ce face proba auditiei pentru un amplificator SE cu un tub de BO,in prezenta celor care dau OK acestor amplificatoare,sa pot veni si eu cu analizorul de spectru ca sa pot vedea la fata locului cum arata sunetul pe care acesti oemani il prefera!...Rezultatul cred ca-l intuiti si dv.,la o putere de 9W aveam un THD de 7%,iar in regim de auditie intr-o camera normala adica la Ps=2.5W aveam un THD=2.5%,insa distributia armonica in ambele cazuri era similara cu descompunerea Fourier de la un 300B....concluzi???
Iertati-mi dizertatia,am vrut sa va povestesc o mica intamplare legata de "gusturile" in materie de sunet audiofil!

@carageae Schemele pentru electronisti sunt exact cum sunt partiturile pentru muzicieni,toti le citesc insa interpretarea lor este strict legata de nivelul de pregatire in domeniu si mai ales de virtuozitatea "meseriasului"!
Acesti utilizatori au apreciat autorul Olimpiu pentru postare (total 2):
addybiru (Joi Iul 09, 2020 10:25 am) • hpavictor (Joi Iul 09, 2020 2:55 pm)
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

@ Olimpiu: Aveti dreptate, dar si partiturile alea trebuie interpretate pe instrumente de calitate...o chitara clasica buna incepe undeva pe la 1000 de euro...cam atat e a mea. Dar exista instrumente si de 50.000 de euro. Si e valoarea lor reala, nu sunt instrumente de colectie...cred ca ceva chitara apartinand lui Segovia sau Francisco Tarrega s-a vandut la o licitatie cu 180.000 de euro.
tm07uxo
Membru
Membru

DANO scrie: Lun Iun 08, 2020 9:34 pm Cred ca pt o buna socializare sau cum vreți sa o numiți ar fi bine sa lasam deoparte disputele și denigrarile ce au fost prin alte parti ....CORECT si pe deplin de acord....Personal am finalizat doua asemenea amplificatoare, simulate de D-l Olimpiu, si au functionat din prima...unul avea in etajul de intrare tubul 6N1P, iar al doilea tubul E88CC. Am in lucru si pe al 3-lea care va fi cu tuburi 6SN7 si 6p3s...mai am de gind sa probez si o varianta cu tubul 6BQ7A tub deosebit proiectat special ptr. etaj cascoda ...pe aceasta cale l-as ruga pe D-l Olimpiu daca nu cer prea mult sa ne faca o simulare cu acest tub.....Poate mai sint colegi doritori sa incerce aceasta lampa....In rest asteptam numai vesti bune.
Olimpiu

tm07uxo scrie: Joi Oct 01, 2020 11:56 pm
DANO scrie: Lun Iun 08, 2020 9:34 pm Cred ca pt o buna socializare sau cum vreți sa o numiți ar fi bine sa lasam deoparte disputele și denigrarile ce au fost prin alte parti ....CORECT si pe deplin de acord....Personal am finalizat doua asemenea amplificatoare, simulate de D-l Olimpiu, si au functionat din prima...unul avea in etajul de intrare tubul 6N1P, iar al doilea tubul E88CC. Am in lucru si pe al 3-lea care va fi cu tuburi 6SN7 si 6p3s...mai am de gind sa probez si o varianta cu tubul 6BQ7A tub deosebit proiectat special ptr. etaj cascoda ...pe aceasta cale l-as ruga pe D-l Olimpiu daca nu cer prea mult sa ne faca o simulare cu acest tub.....Poate mai sint colegi doritori sa incerce aceasta lampa....In rest asteptam numai vesti bune.
Aveti mai jos schema ceruta,cat priveste : "Cred ca pt o buna socializare sau cum vreți sa o numiți ar fi bine sa lasam deoparte disputele și denigrarile ce au fost prin alte parti ",stati linistit,sunt tot acolo pe acel forum sub alt nume si cum se spune in batrani: "cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia",asa ca de astfel de "oameni" nu vom scapa niciodata, ne sta in gena asta,trebuie sa ne obisnuim sa traim alaturi de ei asa cum vom trai si cu acest virus!
Fişiere ataşate
8W SE EL34.png
8W SE EL34.png (28.61 KiB) Vizualizat de 1933 ori
Acesti utilizatori au apreciat autorul Olimpiu pentru postare:
hpavictor (Dum Oct 04, 2020 11:40 pm)
Rating: 16.67%
tm07uxo
Membru
Membru

Multumim pe aceasta cale ptr. efortul depus si ptr. incurajare....Sint sigur ca nu numai proiectarea ci si sunetul va fi de exceptie.
Scrie răspuns