Nu , nu se poate face cu sursa in aceeasi carcasa . Este exclus .carageae scrie: Mar Apr 22, 2025 12:04 am Multumim pentru indicatii, eu zic ca se poate face si partea de alimentare de pe placa si daca ceva nu iese conform asteptarilor, putem face surse separate.
Amplificator de casti
Moderator: carageae
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 511 ori
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- hpavictor
- Moderator

Evident , altfel nu ma deranjam .
Se poate observa usor ca este vorba de o echipa de proiectanti ad hoc din redactia revistei respective , dar schema electronica este realizata 100% de Doug Self .
Cel care a proiectat carcasa e clar altcineva , cel care a facut tehnoredactarea nu explica structura etajelor pentru ca nu stie electronica , de ce are SOA doar pe finalul PNP , de ce se obtine o logaritmare perfecta a volumului cu un potentiometru liniar etc .
Asta ca sa nu mai comentam de proiectantul PCB-ului , care pune filtrajul langa radiatoare dar recomanda condesatoare la 105 grade
.
Se poate observa usor ca este vorba de o echipa de proiectanti ad hoc din redactia revistei respective , dar schema electronica este realizata 100% de Doug Self .
Cel care a proiectat carcasa e clar altcineva , cel care a facut tehnoredactarea nu explica structura etajelor pentru ca nu stie electronica , de ce are SOA doar pe finalul PNP , de ce se obtine o logaritmare perfecta a volumului cu un potentiometru liniar etc .
Asta ca sa nu mai comentam de proiectantul PCB-ului , care pune filtrajul langa radiatoare dar recomanda condesatoare la 105 grade
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
OK, probabil ca nu vorbim de aceeasi sursa. Acolo, la rusi, nu se spun prea multe, dar schema a aparut in Silicon Chip din septembrie si octombrie 2011. Pot trimite in privat revistele daca doresti, am toata colectia....sau partea cea mai relevanta.
Acolo sunt detaliile respective, de aia m-a facut si pe mine curios, apoi mi-am amintit ca atunci cand am facut celalalt amplificator din Silicon Chip am vorbit cu un amic mai experimentat si el spunea ca e o schema si mai buna, dar nu mai stia in care numar....se pare ca asta e, ca eu am rasfoit revistele ce le am si nu mai e niciun amplif high-end, doar unul portabil cu MAX44**, bun si ala, dar din alta liga.
Problema radiatoarelor si a filtrajului eu o voi rezolva punand niste tabla groasa de aluminiu, din surse ATX. Poate chiar ceva mai marisoara, in forma de L, sau un cornier. Radiatoarele alea "fluturasi" probabil se incalzesc cat de cat, dar o tabla de 2-3mm sigur va merge la temperatura camerei...nu e consum asa de mare acolo.
In pagina ruseasca mai pomeneste de o revista unde a fost publicat acest amplificator, Wireless World parca, pe aceea nu o am. Dar inclin sa cred ca initial a fost publicata in Silicon Chip si apoi preluata de mai multe publicatii.
Acolo sunt detaliile respective, de aia m-a facut si pe mine curios, apoi mi-am amintit ca atunci cand am facut celalalt amplificator din Silicon Chip am vorbit cu un amic mai experimentat si el spunea ca e o schema si mai buna, dar nu mai stia in care numar....se pare ca asta e, ca eu am rasfoit revistele ce le am si nu mai e niciun amplif high-end, doar unul portabil cu MAX44**, bun si ala, dar din alta liga.
Problema radiatoarelor si a filtrajului eu o voi rezolva punand niste tabla groasa de aluminiu, din surse ATX. Poate chiar ceva mai marisoara, in forma de L, sau un cornier. Radiatoarele alea "fluturasi" probabil se incalzesc cat de cat, dar o tabla de 2-3mm sigur va merge la temperatura camerei...nu e consum asa de mare acolo.
In pagina ruseasca mai pomeneste de o revista unde a fost publicat acest amplificator, Wireless World parca, pe aceea nu o am. Dar inclin sa cred ca initial a fost publicata in Silicon Chip si apoi preluata de mai multe publicatii.
- hpavictor
- Moderator

Nu cred ca trebuie sa mergi pe un drum gresit .
La un asemea nivel de excelenta a schemei , e pacat sa faci o improvizatie .
Tranformatorul si restul etajelor de alimentare se monteaza in alta carcasa ( o vom denumi in continuare carcasa sursei ) , iar in carcasa amplificatorului ( sic ) raman doar radiatoarele etajului final , montate oricum cum doresti , de preferinta pe lateralele carcasei .
La un asemea nivel de excelenta a schemei , e pacat sa faci o improvizatie .
Tranformatorul si restul etajelor de alimentare se monteaza in alta carcasa ( o vom denumi in continuare carcasa sursei ) , iar in carcasa amplificatorului ( sic ) raman doar radiatoarele etajului final , montate oricum cum doresti , de preferinta pe lateralele carcasei .
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- hpavictor
- Moderator

Trebuie respectate regulile generale in amplificatoarele audio , inclusiv la tranzistoarele folosite in aceasta schema .
Eu personal as alege 2N3906 / 2n3904 in locul BC559 / BC549 .
Eu personal as alege 2N3906 / 2n3904 in locul BC559 / BC549 .
- Rating: 16.67%
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 540 ori
- A fost apreciat de: 207 ori
Am gasit o buna parte din piese la Quintrix asa ca am comandat la ei (BF-ul e pt altceva). Se mai gasesc o parte din semiconductoare si la eletcronicservice.ro, pentru cei interesati.
- Fişiere ataşate
-
- qq.png (152.75 KiB) Vizualizat de 872 ori
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 540 ori
- A fost apreciat de: 207 ori
Eu voi pune socluri, am mai multe variante, NE, LME, OPA...am si LM833 dar nu bag mana in foc pt ele, par contrafacute.hixpp02 scrie: Mar Apr 22, 2025 12:39 pm Sunt multe integrate in loc de LM833 care au parametrii mai buni, nu stiu cat de originale sunt acele LM833.
Forum Hobby-Electronics