Proiect la cheie

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

Scrie răspuns
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

Este un proiect conceput de mine în urmă cu aproape doi ani, a fost realizat de peste 40 ori
, amplificatorul se poate configura după bunul plac, în funcție de ce preferă fiecare, eu l-am făcut în câteva variante, cu diferite tuburi.
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic ... /#comments

Asta a fost primul amp, pentru a dovedi funcționarea lui https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic ... d2018-amp/
Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare (total 2):
addybiru (Sâm Sep 05, 2020 12:05 pm) • Mircea (Sâm Sep 05, 2020 3:11 pm)
Rating: 33.33%
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 539 ori
A fost apreciat de: 207 ori

Aveam de gand sa iau un set de pcb-uri de la Donpetru dar intre timp m-am luat cu altceva si acum nu cred ca mai are; oricum e un proiect ce merita construit, bine documentat...daca se mai reia, in mod sigur ma apuc si eu de un set.
Forum Hobby-Electronics
DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Conceptul "La cheie" inseamna mai mult decat un pcb cu schema.
Eu in afara de cel facut de tine nu am mai vazut sa fi finalizat cineva vreunu, dar cei drept nici nu am cautat.
Schema e interesanta, mai sprea iarna o sa incep si un sa fac un layout la un PP in clasa A si cu un SRPP pe intrare, am vazut ca sunt la moda :D
5751-SRPP-KT88-Push-Pull-Tube-Amp-Schematic.png
5751-SRPP-KT88-Push-Pull-Tube-Amp-Schematic.png (232.89 KiB) Vizualizat de 2475 ori
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator

Cu 8K Raa..... o să iasă un am..... belea...
Genul ăsta de scheme, cu autodefazare sunt niște glume pentru pierdut timpul, au performanțe mediocre, la toate capitolele, putere, distorsiuni armonice, distorsiuni de intermodulatie.
De curiozitate, ce zici.... acel SRPP crezi că poate asigura un semnal destul de mare pentru atac? Dacă îi introduci 0,7...1V la intrare.

Dar nu e așa...... de ce nu?!
DANO

VIOTUBEAMP scrie: Dum Sep 06, 2020 12:12 pm Cu 8K Raa..... o să iasă un am..... belea...
Genul ăsta de scheme, cu autodefazare sunt niște glume pentru pierdut timpul, au performanțe mediocre, la toate capitolele, putere, distorsiuni armonice, distorsiuni de intermodulatie.
De curiozitate, ce zici.... acel SRPP crezi că poate asigura un semnal destul de mare pentru atac? Dacă îi introduci 0,7...1V la intrare.

Dar nu e așa...... de ce nu?!
Pai daca bine am observat la un momendat si tu ai folosit topologia asta(asta inseamna ca ai construit o gluma?), iar daca facem amplificatoare cu lampi le facem pt distorsiuni sau bine acuma sa facem un ban ;)
Faptul ca tie ti se par o gluma asta nu insemna ca uni nu pot sa mai incerce si alte topologii in afara de mullard si williamson ca altfel devin o munca de lipitor de piese chiar daca pui osciloscopul si bagi surubelnita intr-un semireglabil si mai pui distorsiometrul pe el ca sa arati la lume un semnal la 1khz cum ii, daca ma intelegi ce zic.

Mai jos gasesti povestea amplificatorului respectiv
https://diyaudioprojects.com/Tubes/KT88 ... -Tube-Amp/
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator

Eu am folosit asa ceva într-un amplificator pentru instrument.
Nu este nevoie să îmi pui acel link, mai sunt și altele, le știu de ani buni.

Eu am cam testat cam tot ce există în tipologii de etaje finale pe tuburi, știu ce pot multe scheme, ce hibe au, care au performanțe bune.
DANO

Deja treaba asta ca a fost pt instrument se invecheste.
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator

Unu singur am făcut, cu mulți ani în urmă, cu ECL82 sau ECL86, într-o cutie de la un amp Behringer.
Altul nu știu să fi făcut, dar de dragul contrazicerii cu mine..... tu poți susține orice, cum ți-am spus de multe ori, cu tine nu are rost sa mă contrazic, ți-am spus că tu ai întotdeauna dreptate.
Diferența dintre noi este că eu am făcut acel montaj și știu cum funcționează, cum fuge faza, tu nu ai făcut acel montaj...... măcar de curiozitate, să îl studiezi, să înțelegi cum funcționează.

O seara fină!

PS

Ăsta este ampul https://forums.rgc.ro/topic/55633-aplif ... 832xecl86/
Scrie răspuns